Üzemeltető: Blogger.

Szabó Tünde - Balla Adrienn 3: A hacker

by - november 22, 2022

 


A Balla Adrienn sorozat végre elérte tetőpontját és sikerült minden korábbi hiányosságát pótolnia. A korábbi apró kérdésekre választ kaptunk, azonban új karakterek és új történeti szálak bevonásával ismét új kérdések kerülnek elő. Ekkor már nem csak Adriennel, az apjával, Zsidai Dórával és Balázzsal kapcsolatban, de Márkkal, Gyöngyivel és néhány új karakterrel kapcsolatban is. 

    Az előző két részhez hasonlóan, itt is egy nagyon érdekes mellékszálat kaptunk Tomi ügyével kapcsolatban. Ez pedig most is, mint mindig, így vagy úgy picit segített Adriennek előrébb jutnia a két fő szállal kapcsolatban. Ennek pedig hihetetlen módon örültem, hiszen az előző részben sérelmeztem, hogy egy helyben toporgunk és nem hogy nem haladunk Balázs illetve Adrienn apjának az ügyével kapcsolatban, de semmi friss információt sem tudunk meg. Míg az Doppingnál szinte a teljes fókusz csak Saci ügyére irányult, itt tökéletes egyensúlyban volt a Tomi-probléma illetve a Balázs-ügy. 
    
    A kötet egy újabb ismeretlen karakter bemutatásával kezdődik Tomi személyében, akiről annyit tudunk, hogy Bennett egyik titokzatos barátja. Mindezzel csak akkor lesz probléma, amikor a fiú szőrén-szálán eltűnik és már Bennett is kezd aggódni érte, hogy vajon mi történhetett. Őszintén, először nem tudtam Tomit besorolni, hogy kedvelem e vagy sem, de az, hogy mi történt vele, az komolyan érdekelt. Aztán a történet ami kihoztak vele kapcsolatban eléggé meglepett, sőt mi több, úgy gondolom kicsit részletesebb kifejtést is megérdemelt volna. Arról nem is beszélve, hogy Tominak hála milyen kapcsolatokat ismertünk meg mind Balázs, mind Zsidai Dóra ügyével kapcsolatban.


Kép forrása: Facebook

    Az új, illetve régi új karakterek behozatala azonban itt nem áll meg, hiszen olyan karaktereknek is hallhatjuk a hangját, akikről korábban csak Adrienn visszaemlékezései kapcsán szereztünk tudomást. Érdekesnek tartottam Adrienn korábbi töri tanárának behozatalát, a hozzá tartozó új információkat és az ő múltjával kapcsolatos meghökkentő részleteket. Valamiért az ő karakterénél érzem először azt, hogy kicsit gyanús, akár köze lehet Balázs eltűnéséhez, vagy a pendrive-okhoz. Ezen kívül pedig számtalan kérdést is vont maga után az alak az én olvasatomban, amikre remélem kapok majd választ a későbbiekben. Emellett pedig kicsit kevésbé fontos figura, de nekem annál szimpatikusabb volt Géza bá', a srácok fizikaszakkör vezetője. Fura viselkedése és kezdeti megítélése ellenére igazán megkedveltem a tanárt és jó volt látni hogy, ha csak közvetetten is, de ő is közreműködött Adrienn nyomozásában és segítette előremenni az ügyben.  

    Bár az esetek többségében próbálom kerülni a spoilerek beleírását az értékelésbe, ha pedig igazán nagy dolog történik kicsit burkoltan próbálom megfogalmazni, hiszen nem szeretném senkinek sem lelőni a poént, de A hacker végére kialakuló történésekről képtelenség spoilerek nélkül beszélni. Annak ellenére, hogy úgy gondolom ez mindenkinek egy egyértelmű lépés volt, és én magam is számítottam rá a történet egyik pontján mégis hatalmas örömmel és meglepetéssel olvastam az Adriennel és Márkkal foglalkozó sorokat. Az pedig, hogy szép óvatosan lett csepegtetve az ő külön száluk a kötetek során egy hatalmas pluszt ad nem csak a történetnek, de az én szememben az írónőnek is. Elképesztő módon örülök neki, hogy nem veszíti el a fő irányzatát, a krimis beütését a történet csak azért, mert egy picike romantikus szál is belevonódik. Mindössze csak annyira vonja be az írónő az egészet, hogy ne legyen idegesítő sem azoknak, akik egyáltalán nem vágynak a romantikus végre, sem azoknak akik szurkolnak a két karakternek. 

    Összességében örültem neki, hogy a korábban zavaró dolgokat szinte teljesen sikerült megoldani ebben a kötetben. Bár egy-két kuszaság még van benne, de mégis úgy érzem most megkaphatja azt az 5 csillagot, mert tényleg sikerült elolvasni 2 nap alatt (ha úgy nézem 1, mert közben volt egy majdnem egy hetes kihagyás időhiány miatt) és éreztem benne azt a tipikus "ezt most nem tudom letenni, ennek itt most nem lehet vége" érzést. Nagyon kíváncsian várom a folytatást ahol már remélem még több kérdésemre kapok választ, mert azt nem szeretném, hogy minden az utolsó kötetbe legyen belezanzásítva.



You May Also Like

0 comments

Labels