Üzemeltető: Blogger.

Ashley Elston - 10 vakrandi, hogy megtaláld a nagy Őt

by - április 04, 2023

 

Ismeritek azt az érzést, amikor kezetekbe fogtok egy könyvet, elolvassátok az első oldalt és érzitek, hogy ez jó lesz? Utána elolvasságot az első fejezetet, majd a következőt, és a következőt is és annyira a rabjává váltok a könyvnek, hogy órákig nem tudtok elszakadni tőle, kint besötétedik és azt veszed észre, hogy igen, megint egész nap csak olvastam. Nálam ezt az érzést váltotta ki Ashley Elston 10 vakradni, hogy megtaláld a nagy Őt című könyve és cseppet sem bánom.


        A történet egy Louisiana állambeli kisvárosban játszódik, ahová Sophie a karácsonyi szünetben menekül. Nem sokkal a téliszület előtt, Sophie meg akarja lepni barátját Griffint, akivel már egy éve együtt vannak és bár még nem mondták ki, hogy szeretik egymást a lány úgy érzi nagyon jó a kapcsolatuk. Egészen addig, ameddig véletlen meg nem hallja, hogy Griffin szakítani akar. Sophie erre teljesen összetörik, szakít Griffinnel és a megbeszéltek szerint elmegy a nagymamájához a szokásos karácsonyi ünnepségsorozatra. Szülei eközben az állam másik irányába haladnak, ugyanis Sophie testvére, Margot veszélyeztetett terhes és ott segítik amiben csak tudják. Sophie családja minden, csak nem átlagos. Először is meghökkentő, hogy mennyire sokan vannak, legalább 40-50 fő gyerekestől, unokástól, mindenestől. Titkot tartani ebben a családban pedig lehetetlen, szóval amint megtudják, hogy Sophie bánatos, a nagymama vezetésével akcióba indulnak, hogy ez legyen Sophie egyik legjobb szünete és minél hamarabb túl tegye magát a szakításon. Így karácsony kivételével minden napra kap 1-1 idegen randipartnert 1-1 családtagjától, aki majd segít neki elfelejteni Griffint.

        Kezdjük azzal, hogy az egész ötlet, hogy pár nappal szakítás után minden nap vakrandira menjen más és más emberrel Sophie nekem először kicsit fura volt. De már az első randi után tudtam, hogy ez egy szuper dolog. Sophie randipartnereinek 90%-a igazán udvarias, tisztelettudó volt. És bár randizni voltak, nem hagyományos értelemben vett randik voltak ezek, hiszen az esetek többségében a közelben volt Sophie 3 nagyon közeli rokona és barátja, Olivia, Charlie és Wes. A randipartnerek nagyon jófejnek tűntek, főleg az első alkalom volt hatalmas pozitív csalódás. Seth annyira jófej volt és kedves, annyira jó volt a kémia Sophie és közte, hogy már úgy voltam vele, hogy ezaz...már az első alkalommal megvan a befutó. Aztán ahogy haladtunk a történet vége felé rájöttem, hogy annak a befutónak nem is kell vakranid és közelebb van, mint azt gondolnám. 

        Az egész történet annyira aranyos, kedves és megmosolyogtató. Régen olvastam már olyan könyvet, amiben egy szereplőre sem tudtam volna azt mondani, hogy nem kedvelem. Hiába voltak ellenszenvesek a bestiák és csinálták azt amit, annyira nem voltak középpontban a történet alatt, hogy azt mondjam rájuk, hogy idegesítettek. Tehát már ez egy hatalmas pozitívum. A szereplők tehát igazán szerethetőek és viccesek. Jó volt olvasni mennyire támogatják Sophiet mindenben és tényleg csak a jót akarják neki. Arról nem is beszélve, hogy mennyire hiányolták már a lány társaságát, mivel az elmúlt időszakban egyre kevesebbet látogatott el hozzájuk valamilyen okból kifolyólag. Ezt Olivia, Charlie és Wes többször is kinyilvánította és hangot adott annak is, mennyire hiányzik az ő négyesük. 

Kép forrása: ChapterMalliumpkin

    A három fiatal Sophien kívül természetesen meglehetősen központi szerepet kapott a történetben még úgy is, hogy Wes egyáltalán nem, Olivia és Charlie pedig csak 1-1 randit szerveztek Sophienak. Mindig ott voltak a lány közelében, ha kellett. Illetve azon kívül is, folyamatosan Sophie környékén voltak, segítették amiben csak tudták, még akkor is ha ez azt jelentette, hogy éjszaka titokban kocsikázzák át az államot, csak hogy Sophie végre láthassa betegeskedő nővérét.

    Ha pedig itt járunk, akkor ezt a mellékszálat is szeretném megemlíteni, mert egy picit engem érzékenyen érintett és néha már tűkön ülve vártam én is, hogy valami fejleményt halljak Margot felől. Margot, Sophie nővére veszélyeztetett terhes, így az orvos ágynyugalmat írt elő. A terhesség alatt meglehetősen fura jelenségeket produkált, hiszen feldagadt az egész lába, karja és a teljes teste. Emiatt nem csak ő de a baba is veszélybe került, ami már olyan komolyságokba jutott el, hogy idő előtt meg kellett szülnie a babát. Margot és Sophie kapcsolata példaértékű. Olyan alázattal és tisztelettel vannak egymás irányába, amit ritkán lehet olvasni, pedig létezik és tényleg nagyon jó dolog. Ahogy Sophie aggódott a nővéréért, én is úgy aggódtam, amikor Sophie elment meglátogatni, én is mentem volna, a kisbaba megjelenésekor pedig akkora kő esett le a szívemről, mint a könyvbeli családnak. Végig szurkoltam, hogy ne legyen semmi probléma, ez egy vidám, ifjúsági regény, nem lehet benne tragédia, szomorúság. A történetszál kimenetelével pedig teljesen megvagyok elégedve.

       Ahogy meg vagyok elégedve az egész könyv lezárásával is. Annak ellenére, hogy Griffin továbbra is próbálkozott bizonygatni, hogy megbánta amit tett Sophie nem bocsátott meg neki. Amit nagyon jól tett, mert Griffin azért kicsit fura viselkedést mutatott miután Sophie véglegesen lezárta vele a dolgokat. Ezen kívl Sophie rájött arra is, mennyire fontos neki a család és a családja számára is mennyire fontos ő, ezért karácsony után folyamatosan hazalátogatott a hétvégékre a nagymamájához és népes családjához, na meg A FIÚHOZ. Akivel bár nem raktak semmilyen bélyegzőt a kapcsolatukra eléggé egyértelmű, hogy egy párt alkotnak végre. Annyira szurkoltam nekik végig, és alig vártam, hogy bevallják egymásnak mit éreztek, hiszen annyira egyértelmű volt, mint még más semmi. Ezt még Olivia is megmondta és teljesen egyetértek vele.

    Kétség sem fér hozzá, hogy Ashley Elston könyvével új kedvencet avattam. És bár sem a Molyon, sem más oldalakon nincs sorozatként feltűntetve, az írónő 10 Truths and a Dare című könyve is Sophieról, Oliviaról, Charlieról és Wesről szól, szóval remélem minél előbb kap az is egy magyar fordítást, hiszen ennek a történetnek a folytatásáról van szó. Ha mégsem kapna, akkor viszont biztos elolvasom angolul, mert minden amit ez a Hihetetlen Négyes csinál megmelengeti a szívemet, röhögőgörcsöt vált ki belőle és egyszerűen csak imádom. Ha pedig nem tetted volna még meg eddig, remélem ezután elolvasod a könyvet, mert egy szuper kis kikapcsolódás egy átlagos napra.



You May Also Like

0 comments

Labels